De studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag is mijn eerste kennismaking met beeldende kunst. In 2001 studeer ik af met als hoofdvakken tekenen en schilderen.

De aanvankelijke nadruk op uiterlijke beelden verschuift in de jaren daarna meer en meer naar de inhoud. Dat wordt voor mij het beginpunt van al mijn werk. Daartoe ga ik ook verhalen bedenken en zo ontstaan fragmenten van een wereld waarin fantasie en werkelijkheid in elkaar overlopen. Om deze te ordenen ontwerp ik als hulpmiddel een ruimte-tijd constructie in de vorm van de website moment 0 waarin ik deze kan onderbrengen, als in een groot aantekenboek. De fantasie geef ik expressief weer vooral in tekeningen en schilderijen, soms in tekstfragmenten.

Hiernaast beeld ik ook situaties uit die ik direct ervaar in mijn omgeving. Dat kan van alles zijn, ook actuele onderwerpen. Een voorbeeld is mijn website fake - fiction - news. Wanneer je boven de partijen gaat staan met de gepolariseerde discussies, valt op dat in de nieuwsvoorziening de fantasie vaak een evengrote rol speelt als in de kunst. Zijn de grenzen wel zo scherp te trekken?

Atelier: Joseph Ledelstraat 1 C, Den Haag